Elliot

Ineens had ik zin om iets te creëren. Een beertje, maar dan anders. Doordat winkelen op dit moment lastig is heb ik gewerkt met materialen wat ik in huis had.

Anders zou dit mannetje beige geworden zijn in plaats van roze.
Wol heb ik in overvloed. Keuze genoeg voor zijn broekje, sjaal en muts. Ik heb zijn hele set gebreid met J.C. Rennie supersoft wol op 2.25mm sokkenbreinaalden.
Ik had nog maar één draaischijfje in een kleine maat. En dat heb ik gebruikt voor zijn hoofd. Zijn armen heb ik met een draadverbinding vastgemaakt. Jaren geleden gebruikte ik deze techniek bij het maken van stoffen poppen (waarin ik ook cursus gaf). Bij een gebrek aan 'glasogen' in de maat die ik graag wilde, heb ik zijn ogen gemaakt van katoen en een knoopsteek (ooit op de lagere school geleerd). Dit heb ik verhard met doorzichtige nagellak. Om het kwastje van het mutsje zo leuk recht naar achteren te laten 'waaien' heb ik er heel dun ijzerdraad in gestopt. Dat ijzerdraad komt uit die witte stripjes waar je boterhamzakjes mee dicht kan binden. Het sjaaltje heb ik naar achteren gesteven met behangerslijm.
Het patroon is van mijzelf. Al naaiend onder mijn handen vandaan gekomen. Al met al is hij 9 cm hoog. Het was een genot om hem te maken.

En zijn naam is:
Elliot

Lucy

email voor een reactie